Vouw je eigen hoesje

Voor iedereen die geen mp3-speler heeft maar wel wat tijd over, hebben we een doe-het-zelf-hoesje ontworpen om je beta 2.003-cdtje veilig in te bewaren.Het enige wat je nodig hebt om het hoesje te maken, is een (kleuren)printer, een velletje A4-papier, een schaar, een scherp mesje en wat lijm.

Je kunt standaard printerpapier gebruiken voor je hoesje, maar het wordt uiteraard wat steviger als je een iets dikker velletje neemt, bijvoorbeeld van 160g/m2. En als je net als Photo Opportunity veel van de natuur houdt en niet van kabelbedrijven, scheur je gewoon een fijn velletje tweedehands uit je dagvaarding door UPC. Leg alle benodigdheden binnen handbereik, volg de onderstaande instructies nauwkeurig op. Met net werken verdien je een plusje in de vorm van een mooier hoesje.

Stap 1
Print de afbeelding op een velletje papier en snijd het papier zorgvuldig bij langs de randen van de tekening. Gebruik hiervoor een papiersnijder of een vaste hand en denk om je vingers.

Print the image on a piece of paper and carefully trim the paper on the edges of the drawing. Use a paper cutter or a steady hand, and look out for your fingers.

Stap 1

Stap 2
Knip de tekening langs de stippellijntjes in. Knip niet verder dan de lijntjes stippelen, en denk nog steeds om je vingers. Vergeet niet het knipje aan het het einde van de grote knip.

Stap 1

Stap 3
Vouw de twee flappen van Hoek A om langs de lijn. Zorg ervoor dat de grens van de flappen parallel loopt met de grens van het papier.

Stap 1

Stap 4
Smeer een dun laagje lijm op Plakrand 1.

Stap 1

Stap 5
Vouw Hoek C langs de lijn en plak vast op Plakrand 1. Zorg dat de peper- en zoutvaatjes mooi op elkaar aansluiten. Smeer vervolgens een dun laagje lijm op Plakrand 2.

Stap 1

Stap 6
Vouw Hoek B over de lijn en lijm ze op lijnrandjes 1 en 2. Zorg dat je de kleine hoekjes meevouwt En let opdat het peper- en zoutstelletje goed aansluit.

Stap 1

Stap 7
Vouw Lijn D om langs de rand van het zwaard.

Stap 1

Stap 8
Plak de flap dicht.

Stap 1

Stap 9
Maak met een scherp mesje Incisie E. Let op dat je door beide papierlagen snijdt en kijk goed uit voor je vingers!

Stap 1

Stap 10
Stop het cd’tje waarop je beta 2.003 hebt gebrand in het zakje. Sluit het hoesje af door de flap om te vouwen en de punt van het zwaard door Incisie E te steken.

Stap 1

Stap 11
Voilà. Als het niet direct helemaal soepel gaat, gewoon een beetje pielen. Het is de nieuwigheid.

Stap 1

Reacties

Reacties zijn gesloten.